Societat 22/06/2011

La NASA mostra la imatge més completa de la Lluna

La sonda amb què s'ha analitzat el satèl·lit permetria detectar-hi una taula de càmping

Efe
1 min
Fotografia facilitada per la NASA de la imatge més completa que es té fins ara de la lluna

WashingtonLa NASA ha presentat la imatge més completa que té fins ara de la Lluna. Gràcies a la sonda de Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) s'han aconseguit més de 192 terabytes de dades sobre la Lluna com imatges i mapes. Això ha permès configurar la imatge més precisa que hi ha fins ara del satèl·lit de la terra.

El director adjunt de Missions de Sistemes d'Exploració de la NASA, Douglas Cooke, ha explicat que “aquesta és una gran fita”. L'orbitador LRO va iniciar el seu viatge a l'espai el juny del 2009 i des que va començar a enviar imatges ha permès conèixer millor la cara oculta de la Lluna. S'ha pogut dissenyar un mapa complet dels seus cràters, fet que segons Cooke és només “el començament” de tot el que se'n podrà saber.

Tot i que inicialment l'objectiu de la missió era trobar possibles llocs on aterressin naus tripulades per explorar la Lluna d'una manera més “segura i efectiva”, el cert és que ara la NASA n'ha canviat l'enfocament. Les exploracions han fet més de 4.000 càlculs i obren “un món de possibilitats pel futur de l'exploració i de la ciència”, segons aquest portaveu. També s'han aconseguit imatges detallades de gairebé 5,7 milions de quilòmetres quadrats de la superfície de la Lluna en una alta qualitat. “Amb aquesta resolució es podria arribar a detectar una taula de càmping a la Lluna”, segons el científic Richard Vondrak.

Vondrak ha assegurat que ara hi ha per davant “dos anys més de ciència meravellosos” ja que les dades que s'han presentat són el resultat de la fase d'exploració de la missió.

stats