Societat 26/10/2011

Kavita Maharaj: "Necessitem el compromís de les grans economies"

Thaïs Gutiérrez
1 min

La presidenta del congrés que comença avui té més de 15 anys d'experiència en el sector de l'energia neta, que havia tractat a fons com a periodista econòmica abans d'agafar les regnes d'aquesta cita anual.

Quins són els principals reptes de les energies renovables?

Es necessita més compromís per part de les grans economies per treballar junts en el desenvolupament del sector, i els governs també han d'ajudar en aquest procés. Cal començar a pensar a llarg termini i hi ha d'haver més informació als ciutadans perquè coneguin els avantatges de l'energia neta.

El Global Clean Energy Forum arriba en un moment clau.

Sí, tenim tots aquests reptes per davant, necessitem parlar molt i moure fitxa endavant. Cal més coordinació i més acostament als governs per trobar solucions a llarg termini.

El panorama mundial ha canviat molt des de la trobada de l'any passat a Lisboa.

Sí, en aquest congrés es parlarà molt sobre la volatilitat dels preus del petroli, sobre l'austeritat fiscal i les retallades dels governs, sobre les primes a les energies renovables. A més, la situació a Fukushima ha obert un nou debat sobre l'energia nuclear i la conversió a renovable.

Precisament a causa de la crisi hi ha moltes retallades en les primes a les renovables. Què n'opina?

Molts dels participants al fòrum creuen que hem de deixar enrere els subsidis, però en realitat els necessitem. Jo crec que als governs els surt més a compte apostar per ajudar les renovables. Si no ho fan, els sortirà més car en un futur.

stats