Nedant entre taurons: immersió solidària de Santi Millán a l'Aquàrium contra la malaltia de Dent

L'equipament barceloní dedica aquest any la felicitació de Nadal als afectats d'aquesta malaltia rara i fa una donació que anirà a parar a l'equip de l'Hospital de la Vall d'Hebron que la investiga

Aquest cap de setmana se celebra el Gran Recapte i d'aquí a 15 dies La Marató de TV3. L'època nadalenca fa molt visible el múscul solidari de la societat catalana, un dels trets que manté la cohesió social al país. I és així perquè més enllà dels actes amb més ressò hi ha centenars (o milers) d'entitats, institucions i empreses que fan actes solidaris i donacions per tot el territori, a escala més petita o més gran.  

Un d'aquests casos és el de l'Aquàrium de Barcelona, que cada any felicita les festes amb una immersió solidaria. Aquest 2017 és Santi Millán qui ha inaugurat l'època nadalenca nedant entre els 13 taurons i més de 5.000 peixos de diferents espècies. L'actor s'ha submergit a l'Oceanari, de 36 metres de diàmetre, 5 de profunditat i més de 4,5 milions de litres d'aigua on viuen més de 80 espècies tan diverses com els taurons, les rajades i les orades.

Millán hi ha desplegat una pancarta amb la seva felicitació nadalenca i amb el missatge per aquest any: "Aventura, amistat i esport". En aquesta iniciativa, en altres anys hi han participat diversos famosos com ara Leo Messi, els germans Roca, Judit Mascó i Antonio Orozco.

L'actor és qui ha triat a quin projecte solidari es destinarà l'aportació de 5.000 euros que fa l'Aquàrium. Millán és ambaixador d' Asdent, l'associació de la malaltia de Dent, i per tant els diners aniran a l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron, per ajudar a difondre el coneixement d'aquesta malaltia rara i promoure la recerca per estimular-ne el diagnòstic precoç en la infància i aconseguir un medicament per combatre-la. Després de la immersió, l'actor explicat que "l'objectiu és recaptar fons per curar una malaltia que ara mateix no té cura".

La directora de l'Aquàrium de Barcelona, Maria José Peretó, ha agraït la participació de Santi Millán per fer possible la iniciativa i ha recordat que l'Aquàrium, que sempre s'aboca en les activitats familiars durant les festes de Nadal, vol anar també més enllà de la seva dedicació al món marí per una bona causa.

La malaltia de Dent és una patologia descrita per primera vegada per Dent i Friedman el 1964. És d'origen genètic, lligada a la mutació d'un gen localitzat al cromosoma X, i afecta el ronyó: produeix pèrdua de substàncies com proteïnes, calci, fòsfor i glucosa i pot arribar a causar una fallada renal crònica.

Més continguts de