CIUTATS
Societat 28/11/2010

Neix la Fundació 22@ per estendre el model clúster

L'Ajuntament de Barcelona vol desenvolupar zones de la ciutat especialitzades en sectors econòmics. Es fixa La Sagrera com a "territori estratègic"

Natalia Araguás
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Amb l'objectiu de potenciar la innovació en sectors estratègics, l'Ajuntament de Barcelona posarà en marxa la Fundació 22@, que pretén exportar a la resta de la ciutat el model d'aquest districte tecnològic del barri del Poblenou. Amb un pressupost inicial de 60.000 euros, la Fundació 22@ neix per potenciar el desenvolupament de la ciutat basat en un sistema de clústers, zones on es concentra una determinada activitat econòmica.

La creació d'aquesta fundació va ser aprovada en la Comissió de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, amb els vots de PSC, ICV i ERC i l'abstenció de CiU i PPC, informa Efe. Es preveu que donarà entrada a patrons tant del sector públic com el privat: ja s'han iniciat contactes amb la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca.

Al districte 22@ s'han instal·lat empreses com Mediapro, Indra, T-Systems i Telefònica, amb el seu nou edifici de Diagonal ZeroZero. Al 22@, creat en base a un pla urbanístic per reconvertir les antigues fàbriques i empreses de transport del Poblenou en 60.000 metres quadrats d'oficines, també té seu el centre tecnològic Barcelona Digital.

Després del desenvolupament en noves tecnologies, la Fundació 22@ se centrarà en identificar altres clústers a barris de Barcelona. Hi ha la intenció de potenciar el clúster d'educació superior a Pedralbes, a través de les escoles de negocis IESE i Esade, i les seves sinergies amb les universitats d'Empresarials i Econòmiques de la Universitat de Barcelona.

També es vol donar impuls al sector alimentari, que a Barcelona compta amb empreses líders com Nutrexpa, Agrolimen, Cobega, Damm, Codorniu i Freixenet. Es vol centrar a la zona Franca, on hi ha diversos projectes en marxa i el consistori creu que pot buscar sinèrgies amb Mercabarna.

Un altre objectiu prioritari de la Fundació 22@ és buscar un clúster per desenvolupar l'àrea de la Sagrera, que es considera un “territori estratègic” en una iniciativa que vol potenciar la zona que envoltarà la nova estació de l'AVE a Barcelona i que estarà operativa al 2015.

stats