Societat 02/03/2011

Protecció Civil activa el pla Neucat

De matinada i demà al matí s'arribarà a veure neu fins als 400 metres i es podran acumular fins a 5 centímetres en punts alts de la Catalunya Central

Miquel Bernis
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els mapes del temps d'aquesta tarda confirmen que demà arriba una borrasca activa que farà ploure a moltes comarques i deixarà neu en indrets poc habituals. Tot fa pensar que la cota de neu serà fins i tot més baixa del que es preveia en un inici, i algunes capitals de comarques de la Catalunya Central com Vic, Berga o Solsona podrien quedar emblanquinades. La cota de neu se situarà en general entre els 500 i els 700 metres però les precipitacions seran força abundants, per tant allà on nevi pot fer-ho amb ganes, fins al punt que Meteocat creu probable que es puguin acumular més de 5 centímetres a partir dels 700 metres.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya les comarques on és més probable que hi nevi són el Ripollès, la Garrotxa, Osona, la Selva, el Bages, la Segarra, l'Anoia, l'Alt Penedès i el Baix Llobregat, a la tarda també entraran en aquest grup algunes comarques de Tarragona, concretament la Conca de Barberà i l'Alt Camp.

Davant d'aquesta situació Protecció Civil recomana extremar les precaucions en cas d'haver de fer servir el vehicle i fer seguiment de les informacions meteorològiques als mitjans de comunicació. També recomana seguir les possibles incidències mitjançant el canal de twitter @emergenciescat.

Independentment de la neu demà serà un dia de pluja a cotes més baixes sobretot a les comarques de Barcelona i de Tarragona. Al centre del país el paraigua es farà imprescindible ja a primera hora i en general l'ambient serà de ple hivern.

stats