Política Lingüística
Societat 09/05/2013

"Es pot estimar a l'Aragó en castellà, aragonès i català"

Els partits de l'oposició critiquen amb duresa la nova llei de llengües, mentre el PP els acusa de no tenir arguments per defensar que l'Aragó és trilingüe

Albert Solé
1 min

BarcelonaEls partits polítics de l'oposició de les Corts d'Aragó s'han mostrat molt crítics amb l'aprovació de la nova llei de llengües. "Es pot estimar l'Aragó en castellà, aragonès i català", ha dit Nieves Ibeas, portaveu de la Chunta Aragonesista (CHA).

Maite Pérez, portaveu del PSOE, ha recordat que "aquí no es parla LAPAO ni LAPAPYP, es parla català i aragonès", i afegia: "La reforma de la llei del PP i el PAR és un insult a la intel·ligència dels aragonesos"

El potaveu d'Esquerra Unida (IU), Adolfo Barrena, ha dit que "s'ha retallat el dret de 100.000 persones de parlar català i aragonès".

Per la seva banda, Maria Herrero, del Partit Aragonesista (PAR), que hi ha votat a favor, ha comentat: "La llei de llengües és bona per a l'Aragó. No som anticatalans, som aragonesistes", i ha afegit: "En llengües hi ha tantes posicions com partits polítics, els aragonesos que parlen aragonès estan avui de sort".

I pel PP, María José Ferrando, el partit del govern de comunitat, ha replicat a l'oposició dient que "no tenen arguments per defensar que l'Aragó és trilingüe", i que "allibera els aragonesos de parlar el que no parlen i de sentir el que no senten".

stats