Publicitat
Publicitat

Nintendo presenta Wii U, una consola amb comandament tàctil

La nova màquina permetrà jugar amb dues pantalles i el comadament serà compatible amb antics models de Nintendo

Nintendo ha sorprès avui a la fira de videjocs E3 de Los Àngeles. La companyia ha presentat la nova consola Wii U, que té una pantalla tàctil al comandament que permet jugar amb dues pantalles. Aquesta nova màquina, que es comercialitzarà l'any 2012, serà capaç de suportar continguts en alta definició i pot ser usada com a pantalla exclusiva per jugar o bé com a finestra addicional quan es jugui amb un televisor.

Dos comandaments circulars, un comandament en creu, botons del darrere, pantalla tàctil de 6,2 polzades ... Nintendo pretén que els jugadors "que busquin una experiència de joc més intensa" tinguin la sensació d'estar sostenint un comandament sòlid, amb moltes possibilitats, tantes que cal subjectar amb les dues mans. "Es tracta d'un nou comandament infinitament complex i perfectament senzill al mateix temps que canviarà la forma d'interactuar", segons ha explicat el president de Nintendo Amèrica, Reggie Fils-Aime, que ha presentat la consola.

Per la seva pantalla tàctil i la seva funció per suportar el joc, el nou comandament recorda el model de la Nintendo DS, però també a una tablet. La màquina té acceleròmetre, ofereix la possibilitat de fer videotrucades (compta només amb una càmera), fer cerques en línia i compartir continguts amb la televisió només arrossegant el contingut cap al monitor.

Encara que una de les grans possibilitats de Wii U és la seva capacitat que el joc continuï a la pantalla del comandament sense necessitat de televisor, no renuncia a enriquir l'experiència multijugador, de manera que els usuaris que sostinguin el comandament amb pantalla podran veure la seva perspectiva com a única i els jugadors amb un comandament convencional hauran de conformar amb la tele a pantalla partida.

Els comandaments i els jocs de l'antiga Wii, segons fonts de Nintendo Espanya consultades per l'Agència Efe, seran compatibles amb el nou model, mentre que el comandament d'aquest no es pot utilitzar amb la vella consola. Wii U serà també compatible amb Wii Fit, de manera que ja no serà necessari encendre la televisió per fer una cosa tan senzilla com pesar-se en el perifèric de Nintendo i consultar els resultats, que es podran veure en el comandament de la nova consola.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de