Societat 10/09/2013

La furgoneta elèctrica de Nissan 'made in Barcelona' serà taxi de la ciutat

La multinacional japonesa arriba a un acord amb l'Ajuntament i instal·larà 20 punts de càrrega ràpida a l'àrea metropolitana

Elena Freixa
1 min
La NV200 elèctrica, futur taxi de Barcelona.

FrankfurtLa furgoneta elèctrica NV200, que es fabricarà a Barcelona a partir del maig de l'any que ve, circularà com a taxi de la ciutat segons l'acord a què han arribat la multinacional i l'Ajuntament de Barcelona, que s'ha compromès a ampliar la xarxa de punts de recàrrega a la ciutat.

El vehicle serà el primer taxi 100% elèctric de la ciutat i contribuirà a ampliar la flota de vehicles 'verds' en el transport privat de viatgers. Actualment, dels més de 10.000 taxis de Barcelona, un 20% ja són híbrids o bé impulsats amb gas.

Es calcula que en un any a partir del llançament de la NV200 elèctrica se n'hauran venut 300 unitats, que circularan pels carrers de la ciutat. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat l'aposta del consistori per la mobilitat ecològica.

El consistori s'ha compromès a ampliar la xarxa de punts de recàrrega en més d'un centenar i Nissan ha promès subministrar fins a 20 punts de càrrega ràpida de bateries elèctriques per diferents punts de l'àrea metropolitana.

La NV200 ja circula com a taxi convencional no només a Barcelona sinó a altres ciutats com Nova York. Ara bé, la versió elèctrica es fabricarà inicialment només a Barcelona per vendre-la a tot el món.

Les previsions són fabricar-ne unes 20.000 en el primer any complet de producció. Es tracta del segon model 100% elèctric de Nissan (després del Leaf) i el primer com a vehicle comercial.

stats