Societat 28/06/2012

Les temperatures s'enfilen i aquest divendres es podria arribar al pic de calor

Avui els termòmetres pujaran dos o tres graus més que ahir. A Barcelona no s'ha baixat dels 25 graus en tota la nit

Miquel Bernis
2 min
Una parella a la plaça de Catalunya / PERE VIRGILI

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } No és estrany que avui us hagi costat més dormir perquè l'entrada d'aire càlid i els núvols d'aquesta nit han fet que moltes temperatures no baixessin dels 20 graus. A Barcelona i Badalona no s'ha baixat dels 25, a Mataró, Sant Celoni, Vilanova i la Geltrú, Palma i Ciutadella dels 24, en ciutats com Tarragona, València i Sant Cugat del Vallès la mínima s'ha quedat en 23, i a Girona, Lleida i Manresa han tingut una mínima de 22 graus. Tot això amb humitats en general d'entre el 60 i el 80 per cent. Les pròximes nits les temperatures seran molt similars, potser un o dos graus més baixes en alguns indrets perquè ja no hi haurà núvols, però encara molt incòmodes per dormir.

I de dia les temperatures tampoc han toca sostre encara. Avui els termòmetres s'enfilaran dos o tres graus més que ahir. S'arribarà puntualment als 40 graus a l'interior i es passarà dels 35 graus a moltes comarques de la Catalunya Central i del nord-est. Meteocat manté l'avís per onada de calor i n'ha augmentat el risc a la Catalunya Central. AEMET ha ampliat el seu avís per calor a la costa del País Valencià i a les Illes, on el termòmetre podria superar avui els 34 graus.

L'onada de calor continuarà els pròxims dies, i el més probable és que sigui demà quan s'arribi al pic de calor a la majoria d'indrets. Tot i les tempestes i ruixats puntuals d'aquesta nit, tant avui com els dies vinents farà sol i només hi haurà xàfecs de tarda al Pirineu. El temps canviarà diumenge a la nit: una tongada de ruixats i tempestes força extensos desactivarà la calor forta.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats