Societat 15/06/2012

"No ens imaginàvem haver d'ajudar els fills"

Luis Pazo i Antonia González, una parella de 73 i 71 anys, viuen amb una pensió de 700 euros i ajuden els cinc fills i els néts

Auri Garcia Morera
1 min
Luis Pazo i Antonia González. / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLuis Pazo i Antonia González es lamenten de la difícil situació a què han arribat. Només ingressen els 700 euros de la pensió d'ell, però a més de mantenir-se han d'ajudar els fills i els néts a tirar endavant. Tots dos van néixer a Sanlúcar de Barrameda, a Andalusia, i van venir a Catalunya fa 30 anys per unir-se a altres familiars. Ell ha treballat tota la vida, en tota mena de feines, tant a Andalusia com aquí: “De cambrer, de barber, en la construcció... el que sortia. M’adaptava a molts tipus de feines, no tenia cap problema”, explica. Amb 52 anys, però, l’empresa on treballava va tancar i es va quedar a l’atur i ja no va trobar cap més feina. Als 60 es va jubilar.

Els vuit anys a l’atur i l’avançament de la jubilació no van ajudar gens que al Luis li quedés una bona pensió. Ara, amb els 700 euros que cobren, ell i l'Antonia amb prou feines tenen per pagar les despeses del pis, d'alimentació i higiene i intentar ajudar els seus cinc fills i néts.

Podeu llegir l'article complet a l'Ara Premium.

stats