Societat 25/04/2011

"No hem trobat res que no puguem fer amb xocolata"

Artesà "No sóc artista, sóc pastisser" Efímer "El que em sap greu és que no s'ho mengin" Emocionar "Crec que som únics transmetent sentiments i emocions"

S. Sánchez
2 min
Un aparador per actualitzar Escribà posa amb la seva mona amb l'optimisme previ a la final de la Copa del Rei. Després va afegir una llàgrima al ninot de Messi.

Aquest any han triat el Barça-Madrid per a la mona gegant de l'aparador. Com ho decideixen?

Ho faig jo mateix. Intento tenir ja una idea al gener. Aquest any vaig dubtar entre el futbol i el Facebook, que hauria estat una mona que caldria actualitzar constantment. Però al final, la mona del Barça-Madrid també l'aniré refent amb els resultats dels partits i, en lloc de retirar-la després de Setmana Santa, la mantindrem fins a la final de la Lliga de Campions el 28 de maig.

El seu pare, Antoni Escribà, va ser dels primers d'aplicar la creació artística a la mona de Pasqua. Vostè es considera artista o pastisser?

Artista no, tartista potser (riu). No, jo sóc pastisser artesà. Tinc un equip de xocolaters que són els millors del món. Ens vénen a demanar de tot i fins ara no hem trobat mai res que no puguem fer amb xocolata.

Per això cal art i també tècnica.

Per a nosaltres fer unes postres és fàcil. El que busquem, i crec que som únics fent-ho, és transmetre sentiments i emocions. Fem pastissos personalitzats i intentem que qui els rep s'hi vegi identificat i s'emocioni, és la nostra obligació.

I havent-hi posat tanta feina, no li sap greu que després s'ho mengin?

El que em sap greu és que no s'ho mengin.

Amb cent anys d'història, és difícil combinar tradició i modernitat?

La gràcia d'aquesta pastisseria és que podem fer tant el que es feia fa cent anys com les més noves tendències. Moltes coses s'han inventat aquí, com les brotxetes o les fotos sobre un pastís. Ara fa poc, a Nova York, vam presentar el que creiem que serà el pastís del futur, fet amb realitat augmentada.

I la crisi, us està afectant?

Els últims anys no l'hem notada gens i aquest any ens ha sorprès molt que estem venent moltes mones grans, de 1.500 euros. Ens han demanat fins i tot un iPhone de mig metre.

stats