Societat 11/11/2011

Només el 17% de les sentències són en català

El Col·legi d'Advocats organitza una jornada per promoure l'ús de la llengua catalana en la justícia

Efe
1 min

TarragonaL'ús del català en l'àmbit judicial és minoritari, com ho mostra que només el 17% de les sentències es redacten en català, segons s'ha posat avui de manifest en una jornada celebrada al Col·legi d'Advocats de Tarragona.

La jornada l'ha organitzat el Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya (CICAC) per promoure l'ús del català en la justícia, dins del Pla de Treball per impulsar l'ús del català entre l'advocacia.

Han participat, entre d'altres, el president del Consell de l'Advocacia Catalana, Antoni Molas; el president de la Comissió de Llengua Catalana del CICAC, Josep Canício; el degà del Col·legi d'Advocats de Tarragona, Antonio Salas; el sotsdirector general de Política Lingüística, Josep Santamaria; i la sotsdirectora general de Suport Judicial de la Generalitat, Victòria Perearnau.

Segons Perearnau, dins el món judicial hi ha moltes persones que malgrat ser catalanoparlants, "a l'hora d'expressar-se en la justícia passen al castellà amb total naturalitat", de forma que el nombre de dictàmens redactats oficialment en català resulta quasi "anecdòtic".

stats