Dos desnonaments aturats en la jornada de mobilització veïnal a Nou Barris

N'hi havia 16 previstos aquest dilluns al districte. Els manifestants han acabat a la seu del districte per denunciar la manca de dades sobre les persones que es queden al carrer

Una cinquantena de veïns de Nou Barris s'han mobilitzat aquest dilluns al matí sota la pluja per evitar l'execució d'un total de 16 desnonaments previstos en un sol dia al districte, dels quals n'han aconseguit aturar dos. Diverses associacions -entre elles, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca- han convocat una concentració a les 8:30 hores a la parada de metro de Llucmajor (línia 4) "per fer el seguiment dels desnonaments", segons s'anunciava al cartell de la convocatòria difós a les xarxes socials amb el 'hashtag' #NouBarrisNoEsDesnona.

Segons ha informat el portaveu de l'associació 500x20, Toni Tallada, a Catalunya Informació, 4 d'aquests desnonaments s'haurien posposat per ordre judicial i, finalment, no s'han a terme aquest dilluns. Tot i això, el portaveu ha deixat clar que l'objectiu dels veïns és "que ningú es quedi al carrer". "En principi, la idea és anar a veure les famílies, comprovar en quines condicions estan i si tenen alternativa al seu habitatge", ha dit el portaveu, que ha assegurat que faran el que podran per evitar que els desnonaments tinguin lloc. Ha reconegut, però, que seria complicat tenint en compte la presència "com a mínim, tres comissions judicials".

Finalment, s'ha aconseguit aturar dos desnonaments: el primer, previst al carrer Casals i Cuberó, 176, ha pogut ser aturat pels veïns després que impedissin que la comissió judicial i els Mossos accedissin a l'habitatge. La família que anava a ser desnonada està formada per Jorge Eduardo Revilla, d'una cinquantena d'anys i nacionalitat equatoriana, i la seva dona. Viuen fa tres anys en un zulo. Els veïns també han pogut aturar el segon desnonament del dia, al carrer Robert Robert, 2, on hi vivia la Marga, mare de cinc fills.

Pel que fa a la resta de desnonaments previstos, n'han provat d'aturar 8. Als altres quatre habitatges ja no hi vivia ningú o s'havien entregat les claus.Els desnonaments s'han convertit en una mena de degoteig constant en aquesta zona de la ciutat. De fet, els veïns calculen que el districte pateix uns 15 desnonaments a la setmana, i expliquen que en alguna ocasió n'hi ha hagut una vintena en un sol dia. L'associació 500x20, l'Assocaició de Veïns i Veïnes de Ciutat Meridiana i el Col·lectiu jove de Nou Barris o la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), entre d'altres, ja han protagonitzat altres accions per evitar que diverses famílies es quedin al carrer.

Els veïns, que es comprometen a fer un "acompanyament a les famílies" afectades, han fet una apel·lació a l'administració perquè solucioni aquesta situació "el mes aviat possible". "Ja fa tres anys advertim que això passaria i sembla que les mesures arriben ara, de cara a les eleccions municipal, però el problema ja està al damunt", s'ha queixat el portaveu de l'associació 500x20.

Després d'acabar la protesta a la parada de metro de Llucmajor, els veïns han anat fins a la seu del districte per denunciar que l'administració "desconeix quants desnonaments hi ha al dia".