Nova denúncia contra un docent dels Maristes: demanava favors sexuals per apujar la nota

L'home va dir a un alumne que si el besava li milloraria la puntuació i que si li "feia alguna cosa més", l'hi milloraria més, segons descriu 'El Periódico'

Nova denúncia per abusos als Maristes.  'El Periódico' informa avui que un exalumne del centre de les Corts va presentar divendres una denúncia contra un germà que va impartir classes de castellà durant dos anys al centre. Es tracta de l'onzè docent denunciat  de l'orde religiós i, en aquest últim cas, els abusos s'haurien produït a mitjans de la dècada dels 80.

Segons relata la víctima, el professor li va dir un dia que la nota d'un examen era massa justa, que havia d'anar-lo a veure per parlar-ne. Un cop a soles, el professor li hauria dit que si li feia un petó li apujaria la nota i que "si li feia alguna cosa més", la nota encara pujaria més. La víctima cursava, en aquell moment, setè o vuitè d'EGB.

Aquesta víctima, que ara té 44 anys, és el germà gran d'un altre exalumne del centre, que assegura que va ser víctima dels abusos de Joaquín Benítez, el primer docent del centre denunciat i el cas del qual va desencadenar la cascada de denúncies.

Amb aquest últim cas ja són 11 els docents denunciats entre els centres de Sants-Les Corts i l'Eixample.