Sanitat
Societat 03/09/2011

Carreteres tallades contra les retallades a Salut, matí i tarda

El trànsit de diverses carreteres a Barberà del Vallès, Palamós, Hostalric, Blanes, Breda, Anglès i Riells i Viabrea s'ha tallat intermitentment aquest dissabte al matí. A la tarda, s'han tallat accessos a Tarragona

Redacció
1 min

BarcelonaTalls contra retallades. Ciutadans mobilitzats per protestar contra els plans d'austeritat del departament de Salut han obstruït el trànsit en diverses carreteres del Principat aquest dissabte. Al nord, al matí, i a l'àrea de Tarragona a la tarda.

Al matí, i fins al migdia, s'han fet talls de durada variada –mitja hora, una hora...– al pas per Barberà del Vallès, Palamós, Hostalric, Blanes i Breda, i la lentitud posterior a les protestes s'ha mantingut unes hores.

Centenars de veïns han tallat intermitentment la carretera Gi-682 a Blanes a partir de les 12 del migdia. Els manifestants han aturat els cotxes per informar els conductors sobre les retallades que estan afectant diversos centres sanitaris de la zona.

A Tarragona, les protestes van començar dijous i han seguit aquest dissabte amb el bloqueig del trànsit a les principals vies d'accés a la ciutat a la tarda. Diversos grups d'un centenar de persones, han tallat de forma intermitent la N-240 a l'altura de Sant Salvador i també hi ha hagut talls a la N-340 a Bonavista i l'autovia A-7 només en sentit Barcelona, a l'altura de la zona del cementiri de la ciutat. Les concentracions han estat organitzades per la Plataforma en Defensa dels Drets Públics, amb el suport del col·lectiu 15-M de Tarragona. Es veïns demanen altres solucions per reduir al despesa sanitària.

La plataforma #tallscontraretallades convoca les mobilitzacions a través d'un mapa col·laboratiu a internet .

stats