Desmantellats en dos dies quatre pisos de camells del Raval

L'endemà de detenir tres persones i escorcollar dos domicilis, la policia actua a dos altres edificis on els veïns havien arribat a fer cassolades però no arresta ningú

Els camells del Raval de Barcelona han perdut en dos dies quatre pisos que havien ocupat i que feien servir com a punt de distribució de droga. L'actuació policial va començar ahir al matí amb la detenció de tres persones i l'escorcoll a dos domicilis, al carrer Picalquers i al carrer Carretes. I aquest matí els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han repetit el dispositiu a dos altres edificis del barri, al carrer d'en Roig i al carrer Botella, però en aquest cas no han arrestat ningú. L'operació dels últims dos dies ha permès desmantellar quatre pisos, tot i que només s'han pogut tapiar dos immobles perquè els altres dos segueixen ocupats, ja que hi viuen persones que no estan relacionades amb el tràfic de drogues.

Els agents han actuat aquest matí al carrer d'en Roig, el primer lloc del Raval on, fa un parell de setmanes, els veïns van arribar a fer cassolades per queixar-se de la situació. Les protestes van motivar que la policia obrís una investigació al barri per determinar quins domicilis feien servir els traficants per desenvolupar el seu negoci. De fet, a principis de juliol l'ARA va avançar que els veïns del Raval alertaven que havia crescut la venda de droga en edificis buits del barri que els camells havien ocupat. Fins i tot, en alguns casos els veïns havien rebut amenaces dels traficants. Les cassolades van anar més enllà del lloc inicial i es van escampar a altres zones del barri, com els carrers Riereta, Vistalegre i Aurora.

En el dispositiu d'ahir al matí, els Mossos i la Guàrdia Urbana van detenir al carrer Picalquers un home de 38 anys de nacionalitat espanyola i al carrer Carretes van arrestar dos homes, de 38 i 42 anys, de nacionalitat dominicana. La policia va custodiar el pis del carrer Picalquers, que era un punt de venda de droga, fins que una empresa va posar una porta metàl·lica a l'entrada del domicili per evitar que es produís una altra ocupació il·legal. Pel que fa al carrer Carretes, tot i que la policia va accedir a un pis del bloc, ahir continuava ocupat perquè hi seguien vivint altres persones que no havien quedat detingudes en l'actuació, ja que no estaven relacionades amb el tràfic de drogues. En aquest cas, els Mossos i la Guàrdia Urbana van concloure que l'habitatge del carrer Carretes només s'utilitzava de punt d'emmagatzematge de les substàncies estupefaents que posteriorment es distribuïen.

Cop policial a dos dels pisos dels camells del Raval

La policia va avisar que l'operació d'ahir només era la punta de l'iceberg, perquè va afegir que mantenia la investigació oberta en altres immobles del Raval que també han ocupat els camells per vendre-hi droga. La nova actuació no s'ha fet esperar i avui al matí els agents han escorcollat dos pisos més que els traficants feien servir per desenvolupar el seu negoci. La policia ha entrat a un domicili del carrer d'en Roig i a un altre del carrer Botella. Els Mossos i la Guàrdia Urbana han destacat que l'habitatge del carrer d'en Roig s'havia convertit en un punt "molt actiu" de distribució de substàncies estupefaents, on els toxicòmans compraven i consumien el material. Aquest immoble ha quedat tapiat després de la batuda policial, mentre que el del carrer Botella continua ocupat perquè hi viuen persones que no tenen vinculació amb el tràfic de drogues.

18 escorcolls i 16 detinguts

Entre els dos escorcolls d'avui al matí, malgrat que no s'ha detingut ningú, la policia ha identificat cinc persones que no estaven relacionades amb la investigació però que ocupaven il·legalment els pisos. Dins els domicilis, ha localitzat petites quantitats de substàncies estupefaents. En l'operació d'ahir els agents també van confiscar dosis de marihuana i de cocaïna, diners i balances de precisió. La policia ha subratllat que no descarta que properament es pugui fer una altra actuació contra els pisos dels camells del Raval. Els Mossos i la Guàrdia Urbana han aprofitat l'operació per destacar que, des de principis d'aquest any, han escorcollat 18 domicilis en aquest barri de Barcelona, on han detingut 16 persones.

Atemorits pels camells del Raval