ALIMENTACIÓ
Societat 07/06/2013

Nova targeta moneder per adquirir aliments

Els barcelonins que reben ajudes per comprar menjar pagaran amb una targeta

Elisabet Escriche
2 min
Nova targeta moneder per adquirir aliments

Barcelona.L'Ajuntament de Barcelona substituirà el xec o la transferència bancària que emetia a les persones sense recursos per poder comprar aliments per una targeta moneder. El canvi es farà efectiu a partir del mes de juliol amb l'objectiu de "dignificar més i estigmatitzar menys l'usuari", segons va explicar ahir la tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Maite Fandos.

En total preveu repartir-ne més de 3.500 unitats, que es podran utilitzar en qualsevol comerç d'alimentació. El consistori va voler deixar clar que la iniciativa en cap moment pretén controlar que els diners es destinen a adquirir menjar, tot i que la targeta només es podrà utilitzar en establiments que venen aquests productes.

Alhora el projecte inclou arribar a acords amb les empreses de distribució d'aliments i comerços perquè els usuaris obtinguin descomptes en productes bàsics.

El consistori també va presentar ahir el mapa de situació de la distribució d'aliments. La ciutat té 176 punts que donen servei a 46.000 persones. Alhora compta amb 234 entitats que ofereixen menjar, la majoria procedent del Banc d'Aliments o de la Creu Roja.

Partint d'aquest mapa, el consistori ha proposat un nou model de distribució que aposta per agrupar les diverses entitats que treballen en aquest àmbit, a canvi de pagar-los el lloguer d'un espai per dur a terme l'activitat. Els serveis socials municipals també es comprometen a instal·lar-hi frigorífics i congeladors per poder repartir productes frescos i més nutritius.

Precedent a Nou Barris

El consistori va proposar la implantació d'aquest nou model en la reunió d'ahir de la Taula Solidària d'Aliments, que es va constituir al mes de desembre i que també està formada per entitats socials i promotors alimentaris. De fet, aquest model ja s'està duent a terme en el projecte de Distribució Solidària d'Aliments al districte de Nou Barris. L'any passat l'Ajuntament de Barcelona va destinar 11,5 milions d'euros per cobrir les necessitats d'alimentació.

stats