Noves aturades al metro els dies 26 i 27 d'abril

Aquestes convocatòries de vaga coincidiran amb la celebració del saló Alimentària a Barcelona

Torna la protesta al metro. Després de sacsejar la celebració de  l'últim Barça-Madrid amb una convocatòria de vaga parcial, els treballadors del suburbà reprenen les seves mobilitzacions per pressionar Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en la negociació del nou conveni col·lectiu. El comitè d'empresa ha anunciat aquest divendres que ha convocat aturades parcials del servei els pròxims dies 26 i 27, coincidint amb la celebració del saló Alimentària.

En un comunicat, el sindicat UGT ha precisat que, en el cas del 26 d'abril, les aturades s'han fixat entre les 08.00 i les 10.00 hores, i les 17.45 i les 21.00 hores. Per a l'endemà, el comitè ha establert aturades entre les 09.00 i les 15.00 hores i des de les 22.00 hores fins al final del servei. Aquell mateix dia 27 al matí, els treballadors del metro estan convocats a participar en una manifestació que partirà de la plaça Urquinaona i finalitzarà a la plaça Sant Jaume.

La impossibilitat entre empresa i treballadors per segellar un acord per al nou conveni ja va portar els sindicats a convocar aturades coincidint amb el Mobile World Congress. En aquella ocasió, ni la mediació d'última hora de l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, no va permetre acostar posicions i desconvocar la protesta.