Societat 06/06/2012

Núvols trencats i calor cada cop més intensa

Aquesta tarda cauran xàfecs puntuals al Pirineu. Demà serà el dia més calorós de la setmana i a la tarda hi haurà més tempestes al nord

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Avui el cel tampoc serà del tot clar, però els núvols espessos que el tapen en alguns indrets, sobretot de la Costa Central, s'aniran trencant amb el pas de les hores. En molts llocs s'hi aniran veient bandes de núvols prims, però només al Pirineu i en zones com la Garrotxa els núvols seran més gruixuts i deixaran xàfecs puntuals a la tarda. Aquest migdia la calor augmentarà, l'ambient serà cada cop més d'estiu i els termòmetres superaran els 30 graus en força comarques, ja no només a ponent i a l'Ebre.

Aquesta nit costarà més dormir i demà serà el dia de més calor de la setmana, amb temperatures que, fins i tot, podran superar puntualment els 35 graus a l'interior. Calor de primera que no durarà, però: un canvi de temps farà que demà a la tarda hi hagi tempestes al Pirineu, Prepirineu i en algunes comarques de la Catalunya Central, i en general escombrarà aquesta massa d'aire més càlid. Divendres l'ambient ja serà més agradable i menys xafogós.

El cap de setmana es presenta amb un dissabte de cel mig ennuvolat però amb poc risc de pluja, diumenge, en canvi, podria començar amb més sol, però a última hora arribaria una tongada de ruixats i tempestes que podria fer ploure gairebé arreu. Caldrà anar-ho concretant els pròxims dies.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats