L'ONCE premia la solidaritat i la superació

L'Associació AREMI, un reportatge de TV3 i Castellfollit de la Roca, entre els distingits

L'ONCE ha entregat aquest dijous els seus premis solidaris que volen distingir les entitats, administracions o projectes més inclusius. L'objectiu de l'ONCE és "donar visibilitat a persones i iniciatives que moltes vegades són invisibles". A la categoria d'institució, organització o entitat s'ha imposat l'Associació AREMI, que es dedica, des de fa més de 40 anys, a les persones que pateixen paràlisi cerebral. A la categoria de mitjà o projecte de comunicació, s'ha premiat un reportatge emès al Telenotícies de TV3 titulat Viure la sordceguesa amb 12 anys. El jurat també ha premiat una persona física. Aquest any, la distinció ha estat per a Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya. Morist va entrar a la Creu Roja quan només tenia 7 anys. També hi ha hagut un premi, a la categoria d'empresa, per a Suara Cooperativa que, des de fa 35 anys, vetlla per l'atenció social i les ajudes a la dependència. Finalment, a la categoria d'administració pública, s'ha premiat l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca pel seu programa de senyalització en Braille de diferents punts d’interès turístic del municipi.

El jurat de l'ONCE està format per representants del Tercer Sector i de la Generalitat, així com per periodistes. Aquest any, entre ells, hi havia també la cap de Societat del diari ARA, Elena Freixa.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya se celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.