Sanitat
Societat 13/06/2012

ONG i entitats cristianes de Lleida denuncien que la retallada sanitària "vulnera els drets humans"

Una vuitantena d'entitats lleidatanes signen un manifest per reclamar que es retorni l'assistència a immigrants irregulars i majors de 26 anys sense cotització

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaUn total de 77 ONG, entitats socials, cristianes i de voluntariat de les comarques de Lleida han emès un manifest conjunt per denunciar que la retallada sanitària "vulnera els drets humans, posant en perill el dret a la vida i menyspreant la dignitat humana", en eliminar el dret d'assistència sanitària dels immigrants irregulars i els majors de 26 anys sense cotització prèvia.

El manifest acusa l'Estat de "culpabilitzar la població immigrada, responsabilitzant-la de l'abús del sistema sanitari" i denuncia que les mesures no es poden justificar com a una forma de reduir el dèficit "atès que en absolut es preveu que generin estalvi econòmic". "A més, generaran un nou factor d'inseguretat i exclusió social per als col·lectius més vulnerables necessitats d'una especial protecció", alerten.

Per això, les entitats socials reclamen "la derogació immediata" el decret de retallada sanitària i es retorni el dret d'assistència sanitària als immigrants irregulars i als majors de 26 anys sense cotització prèvia.

Alhora, proposen "la disminució de l'aberrant despesa militar, la lluita més activa contra totes les formes de corrupció, contra els paradisos fiscals i qualsevol altra forma de frau fiscal", així com "el retorn immediat dels diners utilitzats en els rescats bancaris i la seva reinversió en despesa social".

Signen el manifest entitats com Càritas Diocesana de Lleida, la Fundació Arrels, Mans Unides i Amics de la UNESCO de Lleida, entre moltes d'altres.

stats