Societat 28/06/2012

Les ONG es tanquen a la seu de l'Agència de Cooperació i hi intervé la Creu Roja

L'anunci de les ONG de fer una tancada indefinida després de presentar una trentena d'instàncies de notificació de paralització dels seus programes a l'exterior ha anat acompanyat d'una certa tensió, un cop l'operatiu de seguretat ha impedit de fer arribar aigua als manifestants des de fora o permetre l'accés als lavabos del departament. La Creu Roja ha hagut d'intervenir-hi aquesta tarda

Albert Balanzà
1 min
Un grup de de cooperants, tancats a l'Agència Catalana de Cooperació

BarcelonaLes organitzacions no governamentals (ONG) catalanes per la pau, els drets humans i els desenvolupament han ocupat aquest dijous la seu de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), a la Via Laietana de Barcelona, pels impagaments de programes plurianuals. Les organitzacions han començat, a les onze del matí, una tancada al vestíbul de l'agència i han fet el lliurament d'una trentena d'instàncies en què notifiquen l'aturada en bloc dels seus projectes a l'exterior.

Les organitzacions no governamentals, que, després de la reunió mantinguda el 20 de juny entre la vicepresidenta, Joana Ortega, el director de l'ACCD, Carles Llorens, i els responsables de la Federació Catalana d'ONG pel Desenvolupament, Francesc Mateu i Pilar Molina, estan a l'espera de la resposta del Govern, han decidit passar a la mobilització i també han tallat durant bona part del matí i de manera parcial la part baixa de la Via Laietana, on hi ha la seu d'aquest departament de la Generalitat.

L'anunci per part dels manifestants de fer una tancada indefinida, almenys de 24 hores, ha provocat una reacció curiosa de l'operatiu de seguretat: no s'ha permès fer arribar aigua des de l'exterior als participants en la protesta al vestíbul i tampoc se'ls ha permès l'accés als lavabos del departament. La Creu Roja ha hagut d'intervenir a primera hora de la tarda per comprovar l'estat dels manifestants.

Paral·lelament, el president de la federació catalana d'ONG pel Desenvolupament, Francesc Mateu, s'ha reunit amb el secretari d'Afers Exteriors del Govern, Senèn Florensa, i el delegat del govern a Barcelona, Salvador Jorba, i s'han emplaçat a una nova reunió el pròxim 13 de juliol per mirar d'arribar a un acord.

stats