Societat 21/01/2012

Obren noves vies d'accés a l'interior del 'Costa Concordia'

Aquestes obertures permetran continuar les inspeccions a la zona del vaixell on, segons diversos testimonis, hi havia nombrosos passatgers en el moment de l'evacuació

Efe
2 min
El Costa Concordia, amb Giglio al fons

RomaEls especialistes de la marina militar italiana han aconseguit aquest dissabte obrir, per mitjà de càrregues explosives, noves vies d'accés a l'interior del pont 5 de les restes del creuer Costa Concordia, que va naufragar el 13 de gener. Aquestes noves obertures permetran continuar les inspeccions a la zona del vaixell on, segons diversos testimonis, hi havia nombrosos passatgers en el moment de l'evacuació, segons informen els mitjans de comunicació italians.

D'aquesta manera, continua la recerca de la vintena de persones desaparegudes durant el naufragi, després que aquests treballs s'haguessin d'interrompre durant la major part de la jornada d'ahir per un moviment del vaixell. En les últimes hores, també s'han conegut nous detalls sobre la col·lisió i la polèmica actuació del capità, Francesco Schettino, que es troba sota arrest domiciliari. El seu advocat, Bruno Leporatti, ha explicat que Schettino va avisar la companyia Costa Cruceros, propietària del vaixell, immediatament després de l'impacte.

"L'he feta bona. He passat a prop de Giglio i hem xocat. I t'informo de tot dient la veritat", hauria dit el capità al director d'operacions marines de la companyia, Roberto Ferrarini, segons la transcripció de la seva declaració de dimarts davant la jutge d'instrucció Valeria Montesarchio. Fonts de la defensa afegeixen, en aquesta línia, que van ser diverses les comunicacions entre el capità i la companyia en els instants posteriors a la col·lisió.

En declaracions a la cadena pública italiana RAI, però, el president de Costa Cruceros, Pierluigi Foschi, va explicar que Schettino no els havia dit la veritat sobre el que estava passant. Els experts confien en la caixa negra del vaixell per comprovar la veracitat del testimoni del capità. A més, els mitjans de comunicació italians també informen avui que s'ha localitzat el disc dur del vaixell, que podria contribuir a la reconstrucció dels fets.

stats