SOCIETAT
Societat 09/12/2012

Ocupació del 80% al Pirineu gironí i lleidatà durant el pont de la Puríssima

Els establiments de l'Alt Empordà i la Costa Brava no han superat el 50%

Acn
2 min
L'estació de la Molina -a la foto- va obrir les portes l'1 de desembre i espera molts esquiadors per a aquest pont.

BarcelonaLes primeres nevades que han caigut al Pirineu de Girona han ajudat els hotels de la Cerdanya i el Ripollès a registrar les millors xifres d'ocupació de les comarques gironines durant aquest pont de la Puríssima. Les dues comarques han omplert entre el 75 i el 80% dels llits, seguits dels hotels de la Garrotxa (65%) i Girona ciutat (50%). Els establiments de l'Alt Empordà i la Costa Brava no han superat el 50% d'ocupació. La majoria dels visitants han estat famílies de la demarcació de Barcelona, i entre els estrangers, anglesos i alemanys. Les xifres d'enguany són similars a les d'anys anteriors, tot i que s'ha notat un increment dels visitants que s'acosten a les comarques de la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa per gaudir de la neu durant aquests dies festius. I és que les nevades d'aquests últims dies han ajudat molt els hotels d'aquestes comarques gironines, que han arribat a omplir el 80% dels llits durant el pont de la Puríssima. Una xifra que puja al 100% en els establiments de turisme rural de la Cerdanya.

No obstant això, els hotels del Pla de l'Estany, el Gironès i la Selva només han fregat el 50% d'ocupació, i els establiments de la Costa Brava, on només han obert la meitat dels hotels possibles, han punxat amb ocupacions del 40%. A l'Alt Empordà l'ocupació també ha baixat fins al 30%, tot i que han notat l'arribada de clients d'origen francès.

La mitjana de les estades durant aquest pont ha estat de dues nits, i el divendres 7 de desembre ha estat el dia amb més arribades. La gran majoria dels turistes han escollit passar les vacances a les comarques gironines del 7 al 9 de desembre. Com és habitual, un gran nombre de turistes s'han esperat fins a l'últim moment per decidir-se i reservar una habitació. "Les reserves d'última hora ja són la tònica general, la gent vol veure com estan les condicions metrològiques i, en aquest cas, si hi ha neu. Molts han reservat plaça el dia 4 o 5 de desembre", ha explicat la cap de premsa de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Marina Freixas.

Al Pirineu de Lleida se superen les previsions

L'ocupació durant el pont de la Puríssima al Pirineu de Lleida ha superat la previsió del 70% i s'ha enfilat fins al 80%. Unes xifres que s'han beneficiat dels bons gruixos de neu i han esquivat la crisi, segons ha assenyalat el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano. Tot i això, segons Serrano, sense la crisi l'ocupació hauria ratllat el ple. A Baqueira Beret han rebut gairebé 39.800 esquiadors, 5.000 més del que estava previst. Al Port del Compte hi han anat 4.000 esquiadors, i a Ski Pallars, que ha obert aquest pont, 8.000. Les bones xifres són la compensació del mal record de la temporada passada, que va començar el 21 de desembre però es va mantenir sense neu fins al març.

stats