CIVISME
Societat 15/07/2012

Ofensiva estival contra el soroll a Barcelona

Barcelona engega aquest cap de setmana l'ofensiva estival contra el soroll nocturn. El pla se centra en les zones amb més oferta d'oci i compta amb mims i educadors per sensibilitzar la població.

M. Ortega
2 min

BARCELONABon temps i vacances són sinònims de més vida nocturna als carrers de Barcelona. L'Ajuntament ja ha posat en marxa la seva particular ofensiva contra l'excés de decibels amb l'objectiu de fer compatible la festa amb el descans dels veïns. El pla Silenci se centra en els diferents eixos d'oci nocturn de la ciutat i preveu actuar en uns 700 establiments, sobretot de dijous a dissabte entre les onze de la nit i les sis del matí. La posada en funcionament del pla coincideix en el temps amb l'entrada en vigor del decret que prohibeix les rutes de borratxera pels carrers de Ciutat Vella, que també es marca l'objectiu de reduir els conflictes pel soroll i l'incivisme en general.

Per conscienciar la ciutadania de la necessitat d'abaixar la veu, el consistori, com ja és habitual durant la campanya d'estiu, compta amb un equip de mims i promotors ambientals que informen els propietaris dels establiments i els clients de la campanya antisoroll. La novetat d'aquest any és que alguns dels equips de promotors sortiran al carrer amb un sonòmetre per ensenyar -amb proves- als diferents grups les molèsties que estan ocasionant als veïns. La campanya també busca garantir el compliment de l'ordenança de civisme i correponsabilitzar els propietaris dels establiments de la necessitat de controlar el soroll.

En marxa fins al novembre

El pla Silenci es desenvoluparà fins al novembre als districtes de Ciutat Vella, Gràcia, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi, Eixample i les Corts, i acabarà un mes abans, al setembre, als districtes d'Horta-Guinardó, Sant Andreu, Sant Martí i Nou Barris. Serà, però, especialment incisiu en els punts de més concentració de locals. En el marc del pla Silenci també s'hi engloba la instal·lació generalitzada de limitadors acústics en moments com les Festes de Gràcia, la Mercè i tota mena de festes i concerts organitzats a l'aire lliure. L'any passat se'n van utilitzar en 221 actes repartits pels barris.

stats