EL NOU ESCENARI MUSICAL
Societat 24/12/2010

Oller avança que el Palau serà educatiu i social o no serà

L'encara director general de L'Auditori demana una "transició ordenada" en la institució que encapçalarà fins al febrer i traça algunes de les línies mestres de la seva acció vinent a l'edifici modernista.

Andreu Gomila
2 min
Joan Oller fa prop de deu anys que dirigeix L'Auditori.

Barcelona.Fa uns mesos el director general de L'Auditori, Joan Oller, una de les figures més cobejades entre els gestors culturals catalans, va pronunciar una conferència a l'Ateneu Barcelonès en què expressava, com va recordar ahir, les línies mestres del seu pensament. En resum, va dir que "els equipaments culturals, en el futur, seran educatius i socials o no seran". Una sentència que va servir de carta de presentació de cara al càrrec que ocuparà a partir del febrer vinent, director general del Palau de la Música.

Ell serà l'encarregat de bastir la nova estructura única de la institució, dotar-la de continguts, de noms i de línia. Perquè si una cosa li fa falta al nou Palau de Mariona Carulla -que no tenia tampoc el de Fèlix Millet- és una línia artística. I Oller, en aquests gairebé deu anys que fa que és a L'Auditori, ha sabut dotar el transatlàntic que es va trobar d'una personalitat ben definida -fins i tot ha aconseguit que l'OBC sembli tenir rumb amb el fitxatge de Pablo González com a director-, amb grups residents, una programació força plural i un contingut educatiu i social que situa L'Auditori com un exemple a seguir per a totes les institucions del país.

Oller va deixar clar ahir que se sentia molt "identificat" amb la nova junta del Palau i que creia que s'adeia perfectament al perfil que buscaven en la direcció general. "Se m'ha contractat per fer un projecte de futur", va indicar. Ell serà qui definirà cap a on anirà el Palau en els propers anys, com s'articularan els cicles, quines seran les orquestres que hi tocaran, etc. Serà qui dotarà de personalitat el Palau post-Millet.

L'Auditori, decapitat

Això sí, Oller no abandonarà de la nit al dia l'Auditori. "La transició ha de ser ordenada", va deixar clar després que el president del Consorci de la institució, el delegat de Cultura barceloní, Jordi Martí, avancés que l'edifici de les Glòries podria passar uns mesos sense cap. Ell creu, contràriament al que es va fer al Liceu, que el concurs internacional és la millor fórmula per trobar el substitut d'Oller. L'elegit haurà de conèixer la realitat musical i cultural catalana i apostar al 100% per la projecció internacional de l'OBC en particular i de L'Auditori en general.

stats