Omella compara l'avortament amb el terrorisme

L'arquebisbe de Barcelona condemna la interrupció de l'embaràs fins i tot en casos de violació

L' arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha condemnat aquest divendres l'avortament "fins i tot si surt d'una violació", perquè creu que ha de prevaler la "misericòrdia cap a l'ésser humà", que està "per damunt de la resta d'éssers". Durant la roda de premsa de presentació del llibre ' Exhortació del papa Francesc. L'alegria de l'amor', l'arquebisbe ha lamentat el fet que "considerem pitjor matar l'ou d'una àguila reial que un ésser humà".

Hores més tard, al programa ' El balcó', de SER Catalunya, Omella ha anat més enllà i ha assegurat que si s'accepta el fet de poder decidir sobre la vida d'una altra persona, "s'hauria de justificar el terrorisme".

A la roda de premsa del llibre, Omella ha assegurat que "és molt greu la mort d'un nen indefens, i això hem de dir-ho amb totes les paraules", i ha afegit que la persona és "l'element més important  de la creació, per sobre d'un animal, d'una muntanya i de la bellesa del mar, encara que en ocasions sembli que aquesta afirmació pugui molestar".

Omella també ha lamentat els "atacs" que suposen per a la família tradicional que els mitjans de comunicació parlin més d'altres models de família.