12 detinguts per abús i agressió sexual a una menor a Tarragona

11 dels arrestats també són menors i tots ells han quedat en llibertat

Els Mossos d'Esquadra han detingut 12 joves, un adult i 11 menors, per abús i agressió sexual a una menor a Tarragona. Els fets van passar el 19 de març i la víctima ho va denunciar l'endemà. Tant els menors detinguts com la víctima estan tutelats per la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat. Els Mossos atribueixen a l'adult i a 10 dels menors un delicte d'abús sexual, mentre que en el cas del menor restant és d'agressió. La diferència entre un delicte i l'altre es deu, segons fonts policials, a l'ús de la força que van fer els detinguts a l'hora de cometre els fets.

Després de rebre la denúncia el 20 de març, els Mossos van investigar els fets i el 28 de març al vespre van fer un dispositiu per detenir els implicats. Els 11 menors van ser arrestats en un centre de la DGAIA de Tarragona. L'endemà, la policia va deixar en llibertat 10 dels 11 menors, en una decisió acordada amb la Fiscalia de Menors. L'onzè menor, al qual atribueixen el delicte d'agressió sexual, va passar a disposició de la Fiscalia. Tots els menors, que van acabar declarant davant el ministeri públic, han quedat en llibertat sense mesures cautelars, segons ha informat aquest dimarts el departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Pel que fa a l'adult, el jutjat de guàrdia de Tarragona, que també va citar la víctima i dos testimonis, va deixar-lo en llibertat sense mesures cautelars. Segons va avançar el digital 'Porta enrere', els fets van tenir lloc al parc de l'Amfiteatre i tant els menors com la víctima són menors estrangers no acompanyats. El departament d'Afers Socials ha defensat que va activar el protocol d'informació i acompanyament a la víctima.