Societat 10/06/2011

Operació sortida passada per aigua

Trànsit i Protecció Civil demanen precaució davant de possibles aiguats a l'eix de l'AP-7 fins al vespre

Miquel Bernis
1 min
Fort aiguat a Vilafranca del Penedès aquest migdia // @air3ag

p { margin-bottom: 0.21cm; } El Servei Català de Trànsit demana prudència als conductors davant la possibilitat que l'operació sortida d'aquest cap de setmana de tres dies pugui complicar-se per culpa del temps. Meteocat ha emès aquest matí un avís de situació de risc per pluja sobretot centrat a la franja horària de la tarda. Segons els meteoròlegs de la Generalitat és probable que descarreguin xàfecs de 20 litres en mitja hora a les comarques litorals i prelitorals, sobretot a les de Barcelona i al camp de Tarragona, per tant, a l'eix de l'AP-7. També es demana vigilar prop de les lleres de rius i rieres que poden baixar amb més cabal de l'habitual.

Fins ara les pluges han deixat més de 30 litres a Esparreguera, Cardona, Igualada o Moià, i els pluviòmetres de Meteocat i la xarxa Meteoclimatic també n'han recollit a l'entorn dels 20 en indrets com Berga, Vic, Granollers o Tarragona. Si continua plovent amb ganes, l'Observatori Fabra de Barcelona podria superar avui mateix el seu rècord històric de pluja per un mes de juny, que data de 1992. Llavors van ploure 152 litres en 30 dies; aquest any ja se n'hi han acumulat més de 110.

Tot fa pensar que a partir d'aquest vespre deixarà de ploure, demà serà un dia mig ennuvolat però diumenge el sol i la calor d'estiu marcaran la jornada. Dilluns podrien reaparèixer els xàfecs intermitents.

stats