CIMERA PER LA IMMERSIÓ
Societat 12/12/2012

CiU reclama una "esmena profunda" al projecte de llei de Wert perquè "ataca la immersió i el català"

Oriol Pujol i Josep Maria Pelegrí, secretaris generals de CDC i d'Unió, respectivament, defensen que prevalgui la llei d'ensenyament de la Generalitat

S. Sánchez / O. March
1 min

BarcelonaEl secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha reclamat aquest dimecres a la tarda, en sortir de la cimera per la immersió celebrada al Palau de la Generalitat, que es faci una "esmena profunda" al projecte de llei del ministre de José Ignacio Wert perquè "ataca la immersió i el català".

Acompanyat de Josep Maria Pelegrí, secretari general d'Unió, Pujol ha denunciat que la llei "intenta sacsejar un model d'èxit" i té voluntat "d'imposar el dret d'opció lingüística". En aquest sentit, el dirigent nacionalista ha reclamat que "prevalgui" la llei d'ensenyament catalana i ha obert la porta a la desobediència en el sentit que la llei catalana ha d'estar per sobre de l'espanyola.

Pelegrí ha valorat "molt positivament" la "unitat" de les forces catalanistes" i ha demanat al PP que entengui que la llengua "és un patrimoni català" i que no hi han d'entrar les "ideologies".

stats