La PAH creu que el PP no demanarà la suspensió de la llei catalana contra els desnonaments

La plataforma i l'APE celebren el suport a la llei 24/2015 de tots els grups menys el popular després de reunir-s'hi al Parlament

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i l’ Associació contra la Pobresa Energètica (APE) han celebrat aquest dijous el suport que han rebut de tots els grups parlamentaris catalans, excepte el PP, en la defensa de la llei 24/2015 contra de mesures urgents per a afrontar l’ emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. En una roda de premsa aquest dijous al Parlament, els representants de les dues associacions han destacat que, després de reunir-se dimecres amb representants del grup parlamentari del PP al Congrés dels Diputats, el govern espanyol podria considerar de no demanar la suspensió de les mesures contra els desnonaments i la pobresa energètica previstes a la llei 24/2015, en cas que finalment es presentés el recurs d’inconstitucionalitat contra aquesta normativa.

El portaveu de la PAH, Carlos Macías, ha apuntat que l’estratègia de les plataformes per defensar la norma ha provocat que el grup parlamentari del PP al Congrés dels Diputats i el govern estatal valorin si presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei 24/2015, o bé no demanar la seva suspensió. “Si el govern espanyol presenta el recurs al Tribunal Constitucional i demana la suspensió, convocarem automàticament mobilitzacions a les seus del PP a tot l’Estat”, ha sentenciat Macías. El portaveu de la PAH ha reclamat també la implicació del Govern de la Generalitat per evitar que l’executiu espanyol recorri aquesta llei davant del TC.

La portaveu de l’APE, Maria Campuzano, ha recordat que la llei 24/2014 és fruit d’una ILP que ara està amenaçada de ser suspesa pel govern de Mariano Rajoy. “És una llei que funciona, que para talls de subministrament i desnonaments. És una llei que corresponsabilitza les entitats finances d’aquesta situació, posant al parc d’habitatge públic els immobles buits d’aquests bancs”, ha apuntat Campuzano, que també ha recordat que tretze parlaments autonòmics han aprovat normatives similars. “No ens quedarem de braços creuats davant d’aquesta amenaça. Sortirem al carrer per defensar aquesta llei”, ha sentenciat.

Els grups parlamentaris que han acompanyat els representants de la PAH en la roda de premsa al Parlament han valorat la importància de la llei 24/2015 i han coincidit en instar el govern espanyol a no demanar la suspensió de la normativa. Els representats de la PAH i l’APE han destacat que, si el govern del PP acaba demanant la suspensió de la normativa, les associacions civils faran concentracions davant de totes les seus d’aquest partit. Igualment, han destacat que els grups parlamentaris del Congrés al marge del PP s’han compromès a què un futur govern espanyol amb una composició diferent de l’actual no demanarà la suspensió de la llei 24/2015.

  • Etiquetes

Més continguts de