Societat 26/03/2013

La PAH demana als jutjats l'anul·lació de centenars de processos de desnonament

La campanya, promoguda arreu de l'Estat arran de la sentència del Tribunal de la UE, ha reunit una cinquantena d'afectats a la Ciutat de la Justícia

Laura Díaz-roig
1 min
Afectats per processos de desnonament sol·liciten la nul·litat del seu cas a la Ciutat de la Justícia. / MANOLO GARCÍA

BarcelonaAlmenys una cinquantena d'afectats per processos de desnonament s'han concentrat a la Ciutat de la Justícia per demanar la paralització dels seus casos. Els afectats han presentat un formulari en el qual demanen l'anul·lació del seu procés després de manifestar-se davant dels jutjats darrere la pancarta 'Desnonament il·legal, govern criminal'. A la protesta, convocada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), hi ha assistit Ada Colau i representants de l'entitat, que han estat rebuts a crits del lema "Sí que es pot!". La plataforma ha iniciat aquest dimarts una campanya de presentació massiva de demandes de petició de nul·litat dels processos d'execució hipotecaris en jutjats d'arreu de l'Estat. Aquesta petició es basa en la sentència del Tribunal de la Unió Europea.

La portaveu de la plataforma ha declarat durant la protesta a la Ciutat de la Justícia que "la ciutadania està fent el que hauria de fer el govern". En relació amb la sentencia de la Unió Europea, ha afegit que "la sentència diu que el procés és il·legal i vulnera els drets humans". Per tant, Colau veu "insòlit i inexplicable que el govern espanyol encara no hagi decretat l'aturada dels desnonaments". La posició que defensen des de la PAH és que "els jutjats actuïn en conseqüència al clam popular".

stats