Societat 28/06/2013

La PAH ocupa una vintena d'oficines del Banco Popular

L'acció coordinada ha reclamat la dació i els lloguers socials i s'ha solidaritzat amb la tancada d'alguns membres de la Plataforma a l'Ajuntament de Madrid

Efe
1 min
José Antonio, que reclama la dació en pagament, rebent assitència mèdica./ @PAH_BCN

Barcelona / TarragonaCiutadans adherits a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han entrat aquest divendres a una vintena de sucursals del Banco Popular arreu de Catalunya. Ho ha confirmat la portaveu de la PAH Ada Colau, tot i que els responsables del Banc Popular han parlat de quinze ocupacions.

Les PAH catalanes s'han solidaritzat amb la quinzena de membres de la Plataforma que mantenen, des de les 10 del matí, una tancada al centre cultural del Palau de Cibeles, seu de l'Ajuntament de Madrid.

A l'oficina de Francesc Macià de Barcelona, la Plataforma ha denunciat el cas del José Antonio, per a qui reclamen la dació en pagament, i que ha patit un defalliment durant la protesta.

A Tarragona uns trenta membres han ocupat durant dues hores una oficina de la ciutat per requerir un interlocutor vàlid en els casos de desnonament, segons ha explicat el portaveu de la PAH a Tarragona, Joan Bel.

L'acció ha tingut com a motiu "la petició d'un interlocutor amb poder de decisió en els casos oberts perquè no s'encallin", ha explicat Bel. Els activistes s'han entrevistat amb un representant del Banc Popular a la província de Tarragona que, segons Bel, s'ha compromès a estudiar els casos de Tarragona i a traslladar-los al seu superior de Barcelona.

Fonts del Banco Popular no han volgut fer comentaris i recorden que els casos de desnonament o dació en pagament són assumptes privats amb els seus clients.

stats