BARCELONA
Societat 10/01/2012

El PP descarta entrar al govern per la confusió ideològica i la deriva independentista de Trias

Alberto Fernández Díaz ha rebutjat aquest dimarts assumir responsabilitats de govern a l'Ajuntament de Barcelona. El líder popular ha anunciat que farà una oposició "nítida i assenyada"

Maria Ortega
2 min

BarcelonaEl president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha descartat aquest dimarts que els populars entrin a l'equip de govern. "No es donen les condicions perquè el PP entri a l'Ajuntament", ha expressat Fernández Díaz, que ha justificat la decisió per "la confusió ideològica" de l'alcalde, Xavier Trias, i la "deriva independentista" de l'equip de govern. El dirigent popular ha explicat que CiU i PP no han sabut trobar l'equilibri en el model de ciutat que defensen les dues forces, una sintonia que sí que es va visualitzar en l'aprovació dels pressupostos. Sobre l'argument de la deriva independentista, el portaveu popular ha mostrat el seu malestar per la decisió de l'alcalde de votar a favor de la proposta de Joan Laporta de desvincular la marca turística de Barcelona del concepte d'Espanya.

Fernández Díaz no ha estalviat crítiques a l'equip de govern. Ha afirmat que li costa saber "qui lidera la ciutat, si ho fan des de la plaça Sant Jaume [la Generalitat] o des del pinyol sobiranista del carrer Còrsega [la seu de Convergència]". El president del grup municipal del PP ha dit que per canviar la decisió, CiU els ha de convèncer. Minuts abans de la compareixença dels populars, Jordi Portabella, portaveu municipal d'ERC, havia pronosticat que el PP no entraria al govern de Barcelona, però que la decisió podria canviar a partir de l'estiu.

El PP de Barcelona treballarà des de l'oposició. "Farem una oposició nítida i assenyada", ha detallat Fernández Díaz. Al respecte de si continuen sent socis preferents de l'alcalde Trias, el dirigent popular ha dit que aquesta "no és una figura que es pugui fer des de l'oposició".

El pinyol ha intentat frenar el pacte CiU-PP a Barcelona des del començament

Malgrat que Fernández Díaz s'atribueix la decisió final de no entrar al govern municipal, aquesta ha sigut la lluita des d'un inici del sector més sobiranista de la federació nacionalista. Tal com va explicar l'ARA la setmana passada, l'anomenat pinyol de CiU, de què formen part dirigents com Oriol Pujol, va voler frenar un pacte de govern que el PP ha exigit durant les últimes setmanes. De fet, l'esbós de l'entrada del PP al govern municipal estava dibuixat i, si s'hagués acomplert, Fernández Díaz hauria assumit una regidoria, presumiblement la d'Economia, que li hauria permès mantenir un perfil propi i una distància per poder disputar l'alcaldia a Trias l'any 2015.

stats