Societat 24/01/2011

PP i PSOE pacten desbloquejar la llei Sinde

El PP força que el procés per tancar una web passi per una doble intervenció judicial

Redacció
1 min
Sinde

BarcelonaDesprés que la Comissió d'Economia del Congrés la rebutgés el desembre passat, la llei Sinde s'aprovarà finalment al Senat, gràcies a l'acord a què han arribat PP i el PSOE aquesta tarda, amb la firma posterior de CiU. L'esmena a la Llei d'Economia Sostenible que ho farà possible es registrarà abans d'aquesta mitjanit.

Com a contrapartida al suport a aquesta polèmica proposta, el PP ha exigit que es reformi el cànon digital en un termini màxim de tres mesos i ha forçat la doble intervenció judicial: un magistrat haurà de decidir, en menys de 24 hores des que es presenti la denúncia, si procedeix entregar les dades del responsable de la web; després caldrà consultar de nou un jutge per corroborar que en la clausura no es vulnera cap dret fonamental.

Aquest matí, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, s'havia mostrat predisposada a l'acord sempre que el govern es comprometés a instaurar més garanties judicials. La dirigent del PP havia qualificat de "disbarat" i d'"atemptat a la intimitat" que un ministeri o l'administració pogués decidir directament tancar o investigar una pàgina web "sense garantia judicial". La predisposició a l'acord ha posat els internautes en peu de guerra, cosa que ha omplert Twitter de missatges contraris a la reforma.

stats