Publicitat
Publicitat

El PP aconsegueix els suports necessaris per restituir la inscripció en record de Samaranch a l'Ajuntament de Barcelona

El PSC vota en contra de BComú i Pisarello proposa que si volen recuperar la inscripció traslladin l'escultura al Museu de l'Esport

El grup municipal del PP ha aconseguit aquest dimecres els suports necessaris per restaurar la llegenda gravada originalment a la base de l'escultura donada per Joan Antoni Samaranch a la ciutat de Barcelona, obra de l'escultor Joan Mora, i on figurava el nom de l'expresident del Comitè Olímpic Internacional. La inscripció, que va ser esborrada fa poc arran d'una petició de la CUP, deia: "El president del Comitè Internacional Olímpic, J. A. Samaranch, a la seva ciutat en record dels Jocs de la XXV Olimpíada". 

La proposta dels populars ha estat finalment aprovada amb els vots a favor del PP, CiU, C's i PSC, i en contra de BComú, ERC i CUP. La votació de la comissió de presidència no és vinculant, però que els socialistes, socis del govern, hagin votat en contra de BComú aïlla encara més Colau, a qui l'oposició en bloc ha tombat aquest dimecres el full de ruta per a tot el mandat, una situació insòlita en la història de la democràcia a l'Ajuntament.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha proposat que si volen restituir la inscripció ho facin traslladant l'escultura de Samaranch al Museu de l'Esport. Els socialistes, per contra, han defensat que el record de Samaranch a l'Ajuntament no es deu al seu passat franquista, sinó al fet que va aconseguir els Jocs del 92.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de