Societat 07/09/2012

Tarragona rebutja el nom de 'Barcelona World' i vol que s'identifiqui amb el territori

L'alcalde de Tarragona creu que la denominació del macrocomplex anirà contra els interessos de la marca Tarragona

Efe
1 min
Mapa dels terrenys on s'ubicarà Barcelona World

TarragonaEl nom del macrocomplex turístic Barcelona World que es construirà al costat de Port Aventura ha despertat recels entre alguns dels principals representants polítics del territori.

El més crític ha estat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), que s'oposa al fet que les marques 'Tarragona' i 'Costa Daurada' no apareguin en el nom del projecte.

"No és una batalleta de campanar, sinó que en turisme és molt important posicionar una marca. No em sembla bé", ha afirmat el batlle tarragoní.

Des del Partit Popular, el president del partit a Tarragona, Alejandro Fernández, ha exigit a la Generalitat que "reconsideri el nom".

Segons el seu parer, aquesta denominació "no deixa de ser una altra prova evident del centralisme de 'Barcelunya' que practica CiU".

Fernández ha afirmat que el projecte "pot ser molt positiu i pot generar ocupació", a l'espera de conèixer en profunditat tots els detalls, encara que, en qualsevol cas, ha reiterat que la nomenclatura del complex "torna a menysprear la marca 'Tarragona'".

El projecte suposarà una inversió de 6.000 milions de dòlars −uns 4.740 milions d'euros− per construir sis complexos turístics amb hotels i casinos.

El projecte, que suposarà la creació 20.000 llocs de treball directes, espera tenir 10 milions de visitants i aspira a construir el centre d'oci més gran d'Europa, que estarà a punt a finals del 2016.

stats