SOCIETAT
Societat 06/06/2013

El PP veu un "escàndol" el premi Ciutadà Europeu a la PAH i exigeix que se li retiri

L'eurodiputat Carlos Iturgaiz defineix la plataforma antidesnonaments com una "organització violenta"

Efe
1 min

Brussel·lesL'eurodiputat del PP Carlos Iturgaiz ha considerat aquest dijous un "veritable escàndol" el lliurament del premi Ciutadà Europeu 2013 a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), un guardó que la delegació del PP a l'Eurocambra exigirà que es retiri.

En declaracions a Efe, Iturgaiz ha deixat clar que el seu partit està "en contra" de la concessió del premi a la PAH, a la qual qualifica d'"organització violenta". A més, ha explicat que la formació estudiarà si hi ha la possibilitat de fer marxa enrere i fer que es retiri el guardó a la plataforma que lidera Ada Colau, i ha avançat que al mateix temps demanarà que es replantegi el reglament pel qual es regeix el premi.

Munició contra els socialistes

"Lamentem que l'únic espanyol que estava en el jurat, (el socialista i expresident del Parlament Europeu Enrique Baró), no hagi tingut la valentia de reconèixer que els actes violents d'aquesta plataforma no es corresponen amb els valors d'aquest premi", ha etzibat.

La candidatura de la plataforma que lidera Ada Colau va ser presentada pels eurodiputats Raül Romeva (Verds / ALE), Ana Miranda (Verds / ALE) i Willy Meyer (GUE / NGL). El Parlament Europeu també ha concedit aquest premi a la Reial Acadèmia de la llengua Basca (Euskaltzaindia), candidatura defensada per l'eurodiputada liberal Izaskun Bilbao, així com a altres 41 projectes i organitzacions de 21 països europeus.

El guardó serà lliurat en una cerimònia a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les els propers 16 i 17 d'octubre. Des de l'any 2008, l'Eurocambra concedeix aquest guardó a persones o organitzacions que lluitin pels valors europeus, promoguin la integració entre ciutadans i els estats membres i facilitin la cooperació transnacional dins de la Un

stats