Societat 16/04/2012

El PP defensa la sanitat gratuïta i no comparteix la postura de Jesús Aguirre

Aguirre, que és senador del PP, ha dit que la sanitat universal i gratuïta és "una utopia". De Cospedal ha respòs dient que el seu partit "creu en un servei públic de sanitat que sigui efectivament públic, universal i gratuït"

Efe
1 min

MadridLa secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, ha defensat el sistema sanitari públic, universal i gratuït i ha dit que les declaracions del senador del seu partit, Jesús Aguirre, "no són fàcils de compartir". Aguirre ha dit, aquest dilluns, que aquests principis són "una utopia".

D'aquesta manera, De Cospedal ha respòs a Aguirre, que és portaveu del PP en la Comissió de Sanitat del Senat, i ha recordat que el seu partit "creu en un servei públic de sanitat que sigui efectivament públic, universal i gratuït". Tot i això, ha reconegut que és necessari especificar les prestacions que han de ser considerades bàsiques i les que no ho són, concretar quins són els serveis essencials i com finançar-los i el que "no són part d'aquest tronc essencial".

La secretaria general del PP ha insistit que ella creu que s'han de garantir els serveis sanitaris "més enllà d'un procés electoral".

stats