El PP pressiona Colau perquè informi de com jugar de manera cívica a Pokémon Go

Els populars porten una proposició al plenari de divendres demanant que l'Ajuntament llanci una campanya informativa

Evitar un "espiral de bogeria col·lectiva que generi problemes de seguretat". És el que creu que cal fer el grup municipal del PP a Barcelona amb  videojocs com el Pokémon Go i, per això, en el plenari d'aquest divendres instarà l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a informar en un ban municipal sobre l'ús "cívic i responsable" d'aquesta mena de jocs a la ciutat.

El líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha presentat aquesta proposta després que els Mossos interceptessin, aquest cap de setmana, una parella de turistes japonesos que caçaven 'pokémons' al Túnel de la Rovira, un espai prohibit per als vianants i que la passió per a aquest videojoc hagi deixat imatges de multituds en punt com el Central Park de Nova York. Fernández Díaz també ha remarcat que fins i tot  la Policia Nacional ha publicat unes pautes per jugar de manera segura a aquest videojoc.

A banda d'aquest ban de l'alcaldessa, el PP considera que també és imprescindible per una campanya informativa que vagi especialment adreçada a pares/ mares i professors/es i que s'enfoqui a garantir l'ús segur del joc. Remarca que el 98% dels accidents en els que els responsables són vianants estan causats per distraccions amb el telèfon mòbil i que, vist això, cal fixar recomanacions com que no s'utilitzin videojocs en zones molt transitades o mentre es condueix qualsevol tipus de vehicle. També proposa informar d'aquells espais on jugar amb el telèfon es pot entendre, segons el PP, com una falta de respecte i cita exemples com les esglésies, els cementiris o els hospitals.