Societat 08/08/2012

El PP denuncia el retard en l'aplicació del Pla Municipal d'Habitatge de Barcelona

Alberto Fernández Díaz reclama a Trias més agilitat en la construcció de promocions d'habitatge públic

Acn
2 min

BarcelonaEl cap del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha denunciat el retard en l'aplicació del Pla Municipal de l'Habitatge 2008-2016, que preveu la construcció de 24.000 pisos públics. Fernández Díaz ha recordat que el 2011 només es van entregar 339 habitatges, lluny dels 3.000 que resulten de dividir la xifra total pel nombre d'anys d'aplicació del pla. Pel que fa a aquest exercici, el líder popular a la capital catalana lamenta que només tres de les 15 promocions previstes estiguin ja en construcció, dada que equival al 20%. Per això, Fernández Díaz ha demanat –a través d'una nota– més agilitat a Xavier Trias en la construcció d'habitatge públic.

Fernández Díaz ha recordat a l'alcalde de Barcelona que el seu grup municipal el va obligar a augmentar dels 35 als 42 milions el pressupost destinat a habitatge públic en l'acord entre CiU i PPC que va permetre l'aprovació dels comptes de la capital catalana d'aquest 2012. Per això, ha reclamat a Trias que compleixi els seus compromisos en inversió en habitatge públic per part del Patronat Municipal de l'Habitatge.

A més, el líder popular a Barcelona ha demanat que s'enforteixin les polítiques de lloguer i es doni suport a les persones que accedeixen a un pis protegit. En aquest sentit, ha destacat que el 60% de les persones adjudicatàries d'un habitatge de protecció oficial acaben renunciant-hi i, per tant, creu que s'hauria de revisar el reglament que regula el registre de sol·licitants.

Finalment, ha assenyalat que en aquests moments no hi ha cap promoció més amb llicència concedida per iniciar l'obra i, quan acabin les promocions en construcció, es produirà "una paràlisi total".

Tots aquests motius porten Fernández Díaz a afirmar que el canvi de govern municipal no ha suposat novetats en les polítiques d'habitatge. Segons denuncia, els incompliments se segueixen repetint cada any i ha demanat a l'alcalde de la capital catalana que apliqui el Pla Municipal de l'Habitatge i impulsi així la construcció d'habitatges de protecció oficial.

stats