Societat 07/04/2012

El PP diu que la sanitat està en "risc vital" i necessita "un temps a l'UCI"

El responsable de Sanitat dels populars culpa el govern de Zapatero de la situació i insisteix en les reformes anunciades per De Guindos

Efe
2 min

BarcelonaEl responsable de Sanitat i Afers Socials del PP, José Ignacio Echániz, ha assegurat aquest dissabte que el sistema sanitari està en "situació de risc vital greu" per culpa de la gestió del govern socialista i ha de "passar un bon temps a l'UCI per poder estar en ple estat de salut".

En declaracions a Efe, Echániz ha insistit que la sanitat necessita reformes per millorar la seva capacitat de finançament i d'organització, d'acord amb les manifestacions realitzades pel ministre d'Economia, Luis de Guindos, en una entrevista al diari alemany 'Frankfurter Allgemeine'.

El també conseller de Sanitat i Afers Socials de Castella-la Manxa ha culpat a l'exvicepresident del govern Alfredo Pérez Rubalcaba de ser "el virus causant de la infecció" que pateix la sanitat, que es troba "en parada cardiorespiratòria", amb un deute que arriba als 15.000 milions d'euros.

Segons Echániz, la sanitat no només té problemes econòmics sinó també de cohesió, ja que els socialistes han permès a les comunitats autònomes realitzar polítiques sanitàries "disperses i centrífugues, que han generat problemes greus de cohesió".

"Si volem que la sanitat segueixi sent la joia de la corona del nostre país s'han d'abordar aquestes reformes", que "poden tocar tot", ha assenyalat el representant del PP.

Per millorar el finançament, Echániz ha assenyalat que no només s'ha de fer per la via d'augmentar els ingressos, sinó també per l'organització dels propis serveis a través, per exemple, l'establiment d'una cartera única de prestacions per tot l'Estat.

Segons la seva opinió, "en aquest moment, totes les possibilitats són sobre la taula", i les reformes s'hauran de consensuar amb les comunitats autònomes a través d'un Pacte d'Estat.

"La principal virtut d'aquest moment és intentar buscar solucions consensuades a aquests problemes", ha dit el responsable de Sanitat del PP, que ha explicat que "cadascú posarà la seva sobre la taula i entre tots buscarem la més oportuna, responsable i intel·ligent ".

Respecte a si entre les possibilitats que s'estudien hi ha el copagament, Echániz ha dit no saber "què té la ministra (Ana Mato) ara mateix al cap, però hi ha comunitats autònomes que ja l'han posat en marxa, com Catalunya".

"L'important és que tots ens posem d'acord sobre les reformes, independentment de quines siguin", ha insistit.

stats