Societat 09/04/2013

El PP acusa de "violència de gènere" una samarreta on s'assota Rita Barberá

El partit ha demanat la dimissió de l'assessor de Compromís que mostrava en un tuit la peça de vestir

Ara
1 min
Camiseta de Giusseppe Grezzi on es veu una caricatura d'ell mateix on assota a l'alcaldessa de València Rita Barberà

BarcelonaQuan l'assessor de Compromís, Giuseppe Grezzi, va penjar aquest diumenge un tuit on mostrava l'última samarreta que li havien regalat i on es podia veure una caricatura d'ell mateix pujat a una bicicleta assotant amb un fuet l'alcaldessa de València, Rita Barberá, no sabia la que li cauria sobre.

Segons el diari valencià 'Levante', són ja tres els consellers de l'equip de govern de l'Ajuntament de València que han demanat la dimissió de Grezzi, que han vist en la samarreta una "apologia de la violència de gènere". El vicesecretari general del Partit Popular, Esteban González Pons, l'acusa de "violència efectiva" per mostrar com un polític rep cops i "sexista" perquè la víctima és una dona.

També el president del PP de València, Alfonso Novo, ha considerat que "la falta de respecte cap a les institucions democràtiques, les persones i les tradicions valencianes és un comportament massa habitual per part del senyor Grazzi". Anteriorment, l'assessor de Compromís havia demanat disculpes per un tuit on comparava l'estètica d'una Germanor del Cabanyal amb el Ku Klux Klan.

Grezzi s'ha defensat en el seu Twitter dient que la samarreta l'hi havien regalat uns amics per ser "l'assot polític de Rita Barberá". L'autora del dibuix, Araceli Isaac, també ha parlat del tema en la xarxa social: "Increïble la lectura errònia que s'extrau d'un simple regal de caire irònic".

stats