Societat 05/07/2012

Alerten que es podrien reduir a la meitat les places de cursos professionals per a alumnes sense l'ESO

El ministeri ha retirat el finançament de 4.000 places d'aquests cursos, però el Govern diu que les mantindrà

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl sindicat CCOO ha alertat avui que les places de PQPI, els cursos professionalitzadors destinats als joves que no han obtingut el títol d'ESO, es podrien reduir a més de la meitat el proper curs, ja que el ministeri de Treball ha retirat l'ajut que finançava 4.000 de les 7.500 places de PQPI de Catalunya.

Des d'Ensenyament, però, asseguren que, tal com el president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar ahir, es buscaran altres vies de finançament per tal que aquestes places es mantinguin.

"Sabem que són nois i noies que estan abocats a un possible fracàs escolar i que a través d'un itinerari de formació professional se'n poden sortir. I, quan ens retallen dràsticament aquestes polítiques des de Madrid", els "pocs diners que tenim" els hem de "concentrar en aquests àmbits", va dir ahir Mas.

Tot i així, des de CCOO alerten que "llevat que s'acordi una forma de finançament específica a aquest efecte", la retirada de la subvenció estatal fa perillar 4.000 places de PQPI que s'ofereixen a través d'escoles de formació professional (FP) concertades, fundacions i entitats. "Són un instrument clau per possibilitar la inserció laboral i per donar una segona oportunitat als joves que han abandonat prematurament els estudis i així pal·liar el fracàs escolar", adverteix el sindicat.

stats