Societat 06/11/2011

Diumenge de paraigua

Les pluges més continuades i abundants es concentraran al Pirineu i a les comarques de la costa i el prelitoral

Marc Candela
2 min

BarcelonaPlou sobre mullat i durant aquesta nit i matinada les precipitacions més abundants i continuades s'han tornat a concentrar a la meitat oriental del país. En les últimes hores s'han acumulat fins a 53 litres a Portbou, 45 a Verges, 38 a Calonge, 24 a Barcelona o 23 a Mataró. També al Pirineu hi ha plogut amb ganes i al Pallars, la Vall d'Aran o el Ripollès s'han recollit més de 25 o 30 litres.

També ha plogut a les Illes i, per exemple, a Pollença s'han acumulat una vintena de litres durant la matinada. A les comarques tarragonines, en canvi, els registres han estat força més minsos. I cap al Pla de Lleida pràcticament no s'hi ha escapat ni una gota.

El matí d'aquest diumenge serà de paraigua a la costa i al Prelitoral -especialment de Girona i Barcelona- i també al Pirineu, on la nevada serà considerable a partir d'uns 2200 o 2300 metres. A la tarda, en canvi, els ruixats es faran més dispersos, es concentraran a la façana litoral i fins i tot arribarem a gaudir d'algunes estones de sol a les comarques interiors.

En tot cas, el temps insegur no ens el traurem de sobre i dilluns també el passarem amb més núvols que clarianes i encara alguns xàfecs residuals a la costa Brava.

Tot plegat acompanyat d'un ambient de plena tardor. Avui la majoria de màximes es tornaran a moure entre els 14 i 18 graus i el vent encara farà més evident la sensació de fred.

Aquesta matinada el mestral i la tramuntana ja han bufat amb intensitat als dos extrems del país -103 km/h a la Sénia i a Portbou, 100 a l'Hospitalet de l'Infant o 97 a Ulldecona i l'Albiol- i a partir de mitja tarda el vent de gregal també començarà a fer la guitza prop de la costa.

Demà el vent de nord encara es deixarà sentir amb força, especialment a l'Empordà, però a partir de dimarts afluixarà clarament i afavorirà una lenta però progressiva recuperació de les temperatures que ens farà arribar al proper cap de setmana amb migdies molt agradables.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats