Publicitat
Publicitat

Les temperatures no es normalitzaran fins al proper cap de setmana

Paraigua? Sí. Abric? Encara no

La porta dels fronts i les borrasques continua oberta i aquesta propera setmana el paraigua s'haurà d'obrir sovint

Aquest diumenge les pluges han estat més abundants del que esperàvem. De matinada, els primers xàfecs, a l'Empordà, han acumulat ja fins a 19 litres a Portbou, 17 a Roses i 12 a la Bisbal. A mesura que avançava el matí les precipitacions s'han anat desplaçant cap a la costa i Prelitoral Central al mateix temps que s'intensificaven i es feien una mica més persistents: al Vallès han deixat 43 litres a Cerdanyola, 27 a Llinars i 20 a Sant Celoni i Granollers, i a la mateixa ciutat de Barcelona han descarregat fins a 56 litres al barri del Guinardó -mentre que a Gràcia n'acumulaven 20 o només 5 al barri de Sants.

En tot cas, a partir de mitja tarda tot plegat ha anat clarament a menys. Això sí, el paraigua no es podrà desar a les comarques costaneres -especialment del terç sud del país- i durant el vespre i nit encara es podran escapar alguns plugims febles i dispersos.

Demà dilluns tampoc farem net i, en conjunt, continuarem parlant de més núvols que clarianes. El temps més insegur es concentrarà prop de la costa però, a diferència d'avui, els ruixats d'anar i venir bàsicament afectaran les comarques de Tarragona i sud de les de Barcelona.

I això només serà l'aperitiu del que ens espera dimarts: una pertorbació amb cara i ulls que escombrarà tot el país -i que també descarregarà alguns xàfecs al País Valencià i a les Illes- i que ens deixarà pluges generals, continuades i localment intenses.

De fet, dimecres el sol ràpidament guanyarà protagonisme per Ponent i pel sud, però les últimes actualitzacions dels models apunten que les precipitacions es podrien mantenir a la meitat oriental de Catalunya almenys fins dijous a primera hora i acumular, en tot l'episodi, més de 100 litres per metre quadrat al Pirineu Oriental o en alguns punts de la Costa Brava.

Tot plegat sense gaire fred, especialment a primera hora. La presència de núvols, però, farà que als migdies el termòmetre no s'enfili gaire i que les màximes dificilment passin dels 18 o 19 graus. En tot cas, ens haurem d'esperar al proper cap de setmana per tenir unes temperatures ja completament normalitzades.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de