Societat 05/11/2011

Diumenge de plena tardor

La pluja es concentrarà al matí i afectarà bàsicament el Pirineu i la meitat oriental del país

Marc Candela
2 min

BarcelonaNo fem net. Aquest vespre i nit els ruixats d'anar i venir continuaran descarregant de forma irregular a les comarques de Girona i Barcelona. De fet, durant les últimes hores els xàfecs també s'han concentrat a la meitat oriental del país i han arribat a acumular fins a 27 litres a Malgrat de Mar, 17 a Arbúcies o 16 a l'Hospitalet de Llobregat -en una intensa tempesta que fins i tot ha deixat escapar alguns grans de calamarsa- i a Palafolls. A la ciutat de Barcelona els registres oscil·len des dels 11 litres recollits a l'Observatori Fabra o els 8 de la zona Universitària a les quatre gotes mal comptades caigudes al barri de Sant Andreu.

I demà diumenge el paraigua també s'haurà d'obrir a aquestes mateixes comarques. Ja de matinada plourà amb ganes al Pirineu i a l'Empordà i ràpidament aquestes precipitacions s'estendran cap a les comarques interiors de Girona i la costa i Prelitoral de Barcelona. Cap a la Catalunya central i la costa Daurada també hi descarregaran alguns xàfecs i només cap al Pla de Lleida serà dificil que hi arribi a ploure. En tot cas, la pertorbació no ens farà la guitza durant tot el dia i havent dinat s'obriran grans clarianes a força comarques.

Tot plegat acompanyat, com avui, d'un reduït contrast de temperatures entre el dia i la nit, amb poc fred a primera hora però moltes màximes entre els 14 i els 18 graus. El vent de mestral, que aquest dissabte ja ha deixat ratxes superiors als 50 km/h a les terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona, continuarà bufant amb intensitat en aquest sector fins demà al migdia i encara farà una mica més evident l'ambient de plena tardor.

La neu, però, continuarà restringida a les cotes més altes del Pirineu i aquest diumenge difícilment es veuran flocs per sota els 2000 metres.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats