Publicitat
Publicitat

El PSC acusa CiU d'obviar l'alcalde Maragall en la commemoració dels Jocs del 92

El regidor socialista Davd Escudé ho qualifica d'"ofensa a la memòria dels Jocs Olímpics i de la ciutat" i CiU acusa els socialistes d'utilitzar políticament la figura de Maragall

El PSC ha qualificat avui d'"ofensa a la memòria dels Jocs Olímpics i de la ciutat" que l'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona , en mans de CiU, hagi evitat les referències explícites a Pasqual Maragall, que va encapçalar el consistori durant tota l'etapa olímpica. La tinent d'alcalde de l'àrea d'Esports, Maite Fandos (CiU), i el regidor David Escudé (PSC) han negat, cadascun per la seva banda, que les forces polítiques que representen estiguin utilitzant la figura de Pasqual Maragall, que després de deixar l'alcaldia també va ser president de la Generalitat.

La comissió municipal de Benestar i Esports ha estat l'escenari de l'enfrontament verbal entre Escudé i Fandos, que ha presentat l'informe sobre la commemoració dels 20 anys de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona.

David Escudé ha qualificat d'"ofensa a la memòria dels Jocs Olímpics i de la ciutat" que no es faci una referència explícita a qui era l'alcalde de la ciutat en aquell moment en l'informe sobre la commemoració i que s'obviés el seu nom en la declaració institucional que va aprovar el ple el 27 d'abril.

En la seva replica, Maite Fandos ha acusat alguns membres del grup socialista de voler utilitzar políticament la figura de Pasqual Maragall i "de buscar conflicte on no n'hi ha". Fandos ha lamentat que Maragall pugui arribar a pensar "que aquest govern no li reconeix la feina que va fer" i que "algú pugui dubtar que volem homenatjar Pasqual Maragall".

En aquest sentit, la tinent d'alcalde nacionalista ha assegurat que el reconeixement institucional a Pasqual Maragall per haver fet possibles els Jocs està previst dins de l'acte institucional que se celebrarà a l'Ajuntament el 4 de juliol. En aquest acte també es farà un reconeixement a Joan Antoni Sanaranch i a Jordi Pujol, que al 92 presidien el Comitè Olímpic Internacional i la Generalitat de Catalunya, respectivament.

A la cerimònia s'han convidat representants del món olímpic, associatiu i esportiu del 92 i d'avui, i està previst el lliurament de la Medalla d'Or al Mèrit Cívic de Barcelona a dues de les persones que van contribuir a l'èxit dels jocs barcelonins que no l'han rebut fins ara: Leopoldo Rodés, impulsor de la candidatura, i Josep Miquel Abad, responsable del comitè organitzador

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de