SOCIETAT
Societat 29/07/2012

El PSC insta el Govern a exigir a les concessionàries que no apugin el preu dels peatges

Collboni creu que l'executiu hauria de "demanar corresponsabilitat" a les empreses que gestionen les autopistes

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu del PSC, Jaume Collboni, s'ha mostrat totalment contrari aquest diumenge, durant una entrevista a Catalunya Informació, a l'increment de tarifes en els peatges de les autopistes. És per això, que el socialista ha demanat al Govern de la Generalitat que sigui "fort amb les concessionàries" d'aquestes infraestructures i els exigeixi que també aquestes empreses facin "un esforç" que eviti que els preus s'apugin, després de la decisió de l'executiu espanyol d'incrementar-ne les tarifes.

I és que segons el PSC, les concessionàries s'haurien de fer "corresponsables" de la situació per no fer que tota la pressió recaigués en els usuaris. "Demanem al Govern que sigui fort amb les concessionàries, que els faci aportar la seva part d'esforç i que tot no torni a recaure sobre els usuaris, les famílies, els autònoms i les pimes". Així s'ha expressat Jaume Collboni en ser preguntat per l'increment de tarifes que el ministeri de Foment ha decretat per les autopistes de peatge de titularitat estatal.

El socialista assegura que les empreses d'autopistes "continuen tenint molts beneficis" i per això "el Govern hauria de ser fort a l'hora de demanar la seva part de corresponsabilitat a les concessionàries per evitar que els usuaris acabem absorbint tota la pujada".

Amb tot, Collboni ha aprofitat per criticar a l'executiu català, a qui ha acusat d'haver fet al Nadal passat el mateix que ara fa el govern espanyol. "Estem pagant més des de Nadal de l'any passat. Perquè CiU va pujar els peatges un 7%, com ha fet ara l'Estat, i sense el consens ni d'usuaris, ni dels grups polítics, sense avisar, actuant per fets consumats", ha conclòs.

stats