Societat 30/05/2012

El PSC demana que Barcelona multi els clients i no les prostitutes

El grup socialista demana a Trias que canviï la modificació de l'ordenança de civisme que va acordar amb el PP perquè només sancioni a qui demanda serveis sexuals i no a qui els ofereix

Maria Ortega
2 min

BarcelonaDesprés que CiU i PP aprovessin al març endurir l'ordenança del civisme per prohibir sense matisos la prostitució als carrers de Barcelona, el PSC ha presentat avui les seves al·legacions al canvi normatiu demanant que les sancions es limitin als clients. Els socialistes volen deixar fora les prostitutes de les possibilitats de multes i focalitzar-les en els clients. Segons la regidora Imma Moralda, és una manera de "llançar-los un missatge clar" perquè sàpiguen que "contribueixen a l'explotació sexual de les dones".

A més, defensen que també es persegueixin les conductes de reclam al consum de serveis sexuals retribuïts. D'aquesta manera, el PSC obligarà Trias a decidir si va endavant de la mà del PP amb el canvi que inclou sancions per a clients i prostitutes o si accepta les al·legacions socialistes, cosa que segons la regidora del PSC Assumpta Escarp, "lliga amb el seu missatge abolicionista". El socialistes, a més, també reclamen la redacció d'un marc legal autonòmic en matèria d'espai públic.

Les sancions que es preveuen per contractar serveis sexuals van dels 1.000 als 3.000 euros. El que es considera més greu és mantenir relacions sexuals mediant retribució a la via pública, però també se sancionen les conductes que afavoreixin o promoguin el consum de serveis sexuals. Pel que fa a les prostitutes, la proposta socialista recull que els agents de l'autoritat o els serveis municipals les informin quan les trobin oferint serveis sexuals de la possibilitat de rebre assistència social.

Fonts municipals han valorat "positivament" que, després de la crítica inicial, el PSC s'avingui a modificar l'ordenança del civisme i han apuntat que la seva idea també és fer més rigoroses les sancions dels clients que les de les prostitutes. No entenen, però, la possibilitat de deixar lliure de sanció un comportament que està prohibit. Indiquen, a més, que durant el primer trimestre de l'any ja han crescut un 35% les multes a clients i han disminuït un 26% les que es tramiten contra prostitutes, en entendre que és el punt més dèbil de la cadena.

stats